Vaskiradion Pop-Up anniskeluravintola, 25.7.-2.8.2025, Pielisentie 7 Lieksa.
Vaskiradio Lounge on avoinna Vaskiviikon aikaan joka päivä klo. 12-01, tervetuloa!
Vaskiradio Lounge avoinna myös Vaskiradio Live – Tarinoiden takana tapahtuman aikaan 11.-12.7. 2025 klo. 14-22.

Vaskiradio Loungen isäntänä häärii tislaajamestari Asko Ryynänen.

Tule maistamaan vain Vaskiradio Loungelle tehty oma olut Vaskiradio Pilssi, saatavana vain Vaskiradio Loungesta kesällä 2025!
VASKIRADIO LOUNGE TASTING OHJELMA 25.7.-1.8.2025
Pe 25.7. klo. 18:00 Pontikkatasting Vaskiradion Loungessa!

Kuka sanoi, että pontikka kuuluu vain korpikuusen kannon alle? 25.7. klo 18 Vaskiradion Loungessa (Pielisentie 7) päästään maistelemaan, miltä moderni pontikka maistuu, kun se on ponnistanut jopa Michelin-ravintoloiden pöytiin asti!
Kolima Distilleryn päätislaaja Juha Karvonen kertoo, mitä kaikkea pontikasta voi nykyään syntyä, ja miten se eroaa Keijo-sedän kotoisista keitoksista.
Eikä siinä vielä kaikki – Kolima Distillery on lanseerannut yhdessä Kotiteollisuus-yhtyeen kanssa Mököviinan! Tätä tumman puhuvaa juomaa päästään maistelemaan myös ensimmäisten joukossa, sillä se ei vielä ole missään virallisesti myynnissä. Tästä hyvät lämmöt ennen Vaskiklubin keikkaa!
Tastingin hinta 20 € / hlö
Jos haluat pontikan kaveriksi jotain suolaista, niin Chef Aleksi on pyöräyttänyt maistuvan leipälajitelman (35 € / hlö):
- Lahnaconfit oman juuren ruisleivällä
- Bruschetta tomaattia, valkosipulia ja parmesaania
- Herkkutattibriossi
- Graavisiikatartar saaristolaisleivällä
Tästä ei maaseudun maut enää parane! Tule oppimaan, mitä on pontikan uusi aalto! Parantaako Mököviina mökötyksen ja miksi nämä maut saavat sinut hymyilemään vielä seuraavanakin päivänä.
Paikkoja rajoitetusti, varaa omasi heti! vaskilounge@gmail.com
Mainitse otatko vain juomat, vai otatko myös leivät kylykeen.
La 26.7 klo. 18:00 Hermannin Viinitilan tasting Vaskiradion Loungessa!

Suomen vanhin ja suurin viinitila, ilomantsilainen Hermannin Viinitila päätyi lieksalaisten käsiin vuoden alussa.? 26.7. klo 18 Vaskiradion Loungessa (Pielisentie 7) päästään maistelemaan, miltä kotimainen marjaviini maistuu vuonna 2025! Hermannin Viinitla on ollut kotiamaisen viinin sanansaattaja jo yli 35-vuoden ajan. Mitä moderni suomalainen marjaviini nykyisin on?
Hermannin Viinitilan tuore toimitusjohtaja, Lieksasta lähtöisin oleva Samuli Taponen, saapuu kertomaan, mitä kaikkea suomalaisista marjoista voi nykyään syntyä, ja miten modernit marjaviinit eroavat mummolan käyneistä marjamehuista.
Maisteltavina
SÄDE demi sec, arktinen kuohuviini valkoisista viinimarjoista ja keltaisista karviaisista.
LUMO white semi dry, valkoinen arktinen marjaviini valkoisista- ja vihreistä viinimarjoista.
LUMO red dry, punainen arktinen marjaviini mustastaviinimarjasta, mustikasta ja variksenmarjoista.
LUMO white sweet, valkoinen arktinen marjaviini valkoisistaviinimarjoista, keltaisista karviaisita sekä lakasta.
KAJO arktinen lakkalikööri.
Tastingin hinta 25 € / hlö
Viinien kylkeen on mahdollista tilata Chef Aleksi kolmen ruokalajin menu hintaan 35 €/ hlö.
Kuhaseljanka
Hirvilasange
Mascarpone – Mustikkapiirakkaa
Paikkoja rajoitetusti, varaa omasi heti! vaskilounge@gmail.com
Mainitse otatko vain juomat, vai otatko myös menun.
Su 27.7. klo 18:00 Viiniä ja juustoa Vaskiradion Loungessa! 


Kesäilta, lasissa viini, lautasella täydellinen juusto – voisiko olla parempaa? Tervetuloa viinin ja juuston makumatkalle, jossa Lieksasta maailmalle ponnistanut viinivelhotar Laura Kortelainen johdattaa sinut neljän viinin ja niille tarkoin valittujen juustojen pariin.
Lauran intohimo viineihin ja ruokaan tarttuu taatusti myös sinuun, ja pääset maistelemaan, miksi tietyt maut ovat kuin luodut toisilleen. Tastingissa maistelemme neljä viiniä maailman eri kolkista, joille Laura on valinnut tarkoin niille täydellisesti sopivat juustot.
Tasting sopii kaikille, jotka haluavat oppia lisää viinistä ja juustosta ilman pönötystä – iloinen yhdessäolo, uuden oppiminen ja makujen ilo ovat illan pääosassa.
Tastingin hinta 42 €/hlö, sisältää neljä viiniä ja juustot.
Paikkoja on rajatusti – varaa paikkasi ja nauti kesän rennoimmasta makumatkasta!
Ilmoittautumiset 19.7. mennessä vaskilounge@gmail.com
Ma 28.7. klo. 18:00 Oluttasting Vaskiradion Loungessa


Maanantai 28.7. klo 18
Vaskiradion Lounge, Pielisentie 7, Lieksa
Suomen suosituimman olutblogin JaskanKaljat kirjoittaja KaljaJaska saapuu Lieksaan jakamaan tarinoita ja tuoppeja! Jaakko on naputellut olutarvioita blogiinsa jo huikeat 13 vuotta ja tuo nyt mukanaan Lappeenrantalaisen Tuju-panimon parhaimmistoa – olutta joka makuun ja mielenmaisemaan.

Maistelukattaus illan aikana:
– Kesäkeitto, Summer Lager
– Nestehukka, Red IPA
– Hirsipuu, Trippel
– Pumpattava Barbaari, Helles Lager
– Space Ventura, Neipa
– Mökkipöperö, Kaura IPA

Hinta vain 30 €/hlö – tule nauttimaan hyvästä seurasta ja oluesta!
Jos nälkä yllättää, oluiden kylkeen on saatavilla Chef Aleksin loihtima VaskiBurger joko ylämaan naudalla tai vegeversiona hintaan 15 €/purilainen.
Paikkoja rajoitetusti, joten varaa omasi heti! Kerro myös juotko vain oluet, vai evästätkö myös burgerin!
vaskilounge@gmail.com
Ti 29.7. klo. 18:00 Shamppanjatasting Vaskiradion Loungessa

HUOM! LOPPUUNVARATTU ELI SOLD OUT!
Kuohuviinien kuningasta tulee itseoikeutetusti maistattamaan kuopiolaistunut Kajjaanin kuningas, viinivelho Juho Lokka!
Juho ihastutti viime vuonna kuohuviinitastingillaan – ja nyt kattaus vain paranee.
Henriot’n perinteikkään shamppanjatalon Suomen edustajana Juho tuo pöytään kuuden shamppanjan kattauksen, josta ei laatua ja luonnetta puutu:
Henriot Champagne Blanc de Blanc
Henriot Champagne Rosé
Henriot Champagne Millésime
Henriot Champagne L’Innatendu
Henriot Champagne Hemera
Henriot Champagne Souverain
Kattaus laatuunsa nähden hävyttömän halpa: 60 €/hlö!
Paikat menevät hetkessä – varmista omasi pian.
Haluatko nostaa illan vielä korkeammalle?
Shamppanjan kylkeen voit tilata Chef Aleksin kolmen ruokalajin menun:
Mätiskagen
Herkkutattibriossi
Juustolajitelma
Menun hinta 35 €/hlö.
Ilmoittautumiset: vaskilounge@gmail.com
Ilmoita samalla, otatko vain shamppanjatastingin vai myös menun.
Tervetuloa kuohuviinien kuninkaalliseen iltaan! ![]()
![]()
Ke 30.7. klo. 18:00 Gin & Suklaa tasting Vaskiradion Loungessa

Gin ja suklaa? Käypikö ne yhteen? No voi veljet, että käypikö!
Tämän todistaa paikan päällä Espoolaisen Suklaa Täplän suklaamestari, Chef Patissier Juha Rissanen, joka saapuu Vaskiradion Loungeen viemään makunystyräsi luksusmatkalle.
Juha on opiskellut Ecole du Grand Chocolate Valrhonassa Ranskassa ja hionut taitonsa kondiittori ja suklaamestari Jan Hedhin opissa Ruotsissa. Hän on kehittänyt mm. Arctic Blue Gin -valkosuklaapraliinin, joka on voittanut lukuisia palkintoja International Chocolate Awards -kilpailussa – ja Juhan muutkin luomukset keräävät yhä kiitosta ympäri maailman.
Illan aikana maistetaan maailmalla palkittuja ginejä ja niille täydellisesti paritettuja palkittuja suklaita.
Hinta 30 €/hlö
Ilmoittautumiset: vaskilounge@gmail.com
Tule ajoissa! Ennen tastingia klo 16–18 tarjolla Chef Aleksin muikkuja ja muusia hintaan 15 €/hlö – nappaa maittava pohja illan nautinnolliselle tastingille.
To 31.7. klo. 18:00 Skotlantilaisten mallasviskien ilta Vaskiradion Loungessa

HUOM! LOPPUUNVARATTU ELI SOLD OUT!
Tervetuloa sukeltamaan skotlantilaisten mallasviskien maailmaan! Luvassa syväluotaava katsaus Gaelin Joensuuhun eli Bunnahabhainin tislaamoon – ja matkan varrella maistetaan kuusi viskiä, joista muutamakin on sellainen, ettei toista Suomesta varmasti löydy.
(Psst… Vallitsevan alkoholilain takia emme voi kertoa tarkempia tietoja, mutta voit kysyä tastingin kattauksen sähköpostitse.)
Tastingin vetää Ryynäsen Viskikaksoset, tai ainakin toinen niistä mikäli Askolla on liian kiire loungen puolella. Tällaisia kattauksia ei Suomessa ole tarjolla toista!
Hinta 35 €/hlö
Illan kruunaa Chef Aleksin loihtima viskeille suunniteltu makuparimenu:
Graavisiikatartar – saaristolaisleipää
Kantarellikeitto
Tomaattinen lammaspata Larilan tilalta (myös kasvisvaihtoehto)
Juustolautanen
Suklaakakkua – mesiangervojäätelöä
Menun hinta 40 €/hlö.
HUOM! LOPPUUNVARATTU ELI SOLD OUT!
Tervetuloa nauttimaan, oppimaan ja viihtymään Skotlannin makumaailman syvyyksiin!

Pe 1.8. klo. 18:00 Skandinaavisten viskien ilta Vaskiradion Loungessa

Sitähän työ halusitte – lissee viskiä!
Tällä kertaa sukelletaan skandinavisten viskien maailmaan, lasissa tuotteita niin kotimaasta, Ruotsista, Islannista, Norjasta ja Tanskasta.
Onko pohjoismaalaisesta viskistä seuraava alkoholijuomien megatrendi?
Tule, koe ja tee oma tuomiosi!
(Psst… Alkoholilain takia emme voi kertoa tuotteista julkisesti, mutta voit kysyä lisää sähköpostilla.)
Hinta 35 €/hlö
Paikkoja on rajoitetusti – oleppa nopia, ettei iske häpiä!
Chef Aleksin kolmen ruokalajin menu viskien kylkeen:
Nokkos–lipstikkakeitto & lahnaconfitleipä
Kuhaa Walewska – duchesseperunaa, uunipunajuurta, kantarellikastiketta
Mustikkapiirakkaa & mascarponea
Menun hinta 35 €/hlö.
Ilmoittautumiset: vaskilounge@gmail.com
Muista ilmoittaa otatko vain viskit vai myös menun.
Tule päättämään Vaskiradion Lounge -tastingviikko skandiviskien parissa, hyvässä seurassa! 


