Vaskiradion ohjelma 2022

Ohjelmallisen lähetysviikon 22.-29.7.2022 ohjelmarunko

Aki Show (0900-1500)
Vaskiradion päiväohjelma, jossa kuullaan Vaskiviikon artistihaastatteluja ja käsitellään päivän kuumimmat aihealueet
maan ja taivaan väliltä.

Studiossa: Aki Vänskä ja Tappi Kiiskinen


Vaskiradion iltapäivän boogie (1500-1800)
Rentoa vaskimusiikkia kesäiltapäivään. Grooveimmat klassikot ja svengaavimmat uutuudet, joita harvoin kuulee
radiosta.

Studiossa: Mr. Boogieman & Soul Sam


Alkuiltahämmennys (1800-2000)
Alkuillan hämmennyksessä hämmennetään levyhyllyjä ja -arkistoja, ehkä välillä myös Vaskiradion kuuntelijoita. Ohjelmassa kuulostellaan ja ihmetellään monenlaista musiikkia ja muutakin maailman menoa. Myös vieraita saattaa piipahtaa studiolla.

Studiossa: Sami Ehrukainen


Atson iltashow (2000-2200)
Atson iltashow jatkaa Vaskiradion ohjelmakartassa tutulla paikallaan. Luvassa jälleen runsaasti yleisötoiveita sekä isäntä-Atson omia huikeita biisivalintoja. Tällä kertaa liveviikolla kuullaan Atson vetämänä myös muutama teemallinen iltashow.


Yö-Ryynänen (2200-2400)

Yöaikana kuulijoiden seurana on lieksalaislähtöinen käsikirjoittaja ja kirjailija Aki Ryynänen. Yö-Ryynäsessä keskustellaan aiheista, jotka sopivat loppukesän öiden hämäriin hetkiin. Hämärien juttujen lisäksi ohjelman musiikkitarjontakin on paikoin hämyisää. Levylautaselta löytyy musiikkia 60-luvulta aina tuoreisiin hitteihin asti, mukaan mahtuu vaskicovereita ja muita erikoisuuksia, musiikkigenret voivat olla mitä vain doom metallista neofolkkiin
tai trip hopista alternative countryyn tai jotain aivan muuta. Musiikin lisäksi Yö Ryynäsen aikaan kuulet aina uusimman jakson 8 osaisesta lovecraftmaisesta audiodraamasta Murhatun miehen musiikki.

Studiossa: Aki Ryynänen


Murhatun miehen musiikki
Lieksan Vaskiviikoilla on tapahtunut hirvittävä veriteko. Poliisi on saanut murhaajan kiinni ja syyllinen toipuu Lieksan terveyskeskuksessa hermoromahduksestaan. Vähä vähältä murhaaja avaa tekonsa motiiveja. Kuka oli hänen surmaamansa Eerikki Saarni? Ja miksi tämä oli pakko tappaa? Surmaajan kertomuksesta rakentuu uskomaton elämäntarina, jonka käänteet muuttavat kuulijansa tapaa katsoa maailmaa. Maailmankaikkeus, historia, nykyhetki ja tulevaisuus asettuvat kaikki uuteen valoon. Ja kaiken tuon sitoo
yhteen outo, kiehtova, mutta kauhistuttava sävelmä. Musiikki, jossa soi pelottava kosminen voima – murhatun miehen musiikki.

Murhatun miehen musiikki on mysteeri- ja kauhutarina, joka vie kuulijansa Lieksan sekä Vaskiviikon historian tapahtumiin sekoittaen faktaa ja fiktiota. Tarina on saanut vaikutteita H.P. Lovecraftilta, yhdeltä kauhukirjallisuuden merkittävimmältä kirjailijalta. Hänen 1920–1930 luvuilla luomaansa mytologiaa ovat hyödyntäneet sadat kirjailijat sekä elokuvien ja televisiosarjojen tekijät. Tämä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun Lovecraftin kosmiset kauhut pääsevät valloilleen Lieksassa.

Murhatun miehen musiikki on 8-osainen dramatisoitu äänikirja, jonka on Vaskiradiolle kirjoittanut televisiokäsikirjoittaja ja kirjailija Aki Ryynänen. Yhden osan kesto on noin 30 minuuttia. Tarinan kertojana toimii näyttelijä Juha-Pekka Mikkola. Äänisuunnitellusta vastaa Sami Ehrukainen. Musiikin sävellys, sovitus ja äänitys Aki Vänskä ja Kimmo Vänskä.